HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANLARI (HAP)  UYGULAYICI EĞİTİMİMİZ TAMAMLANDI

HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANLARI (HAP)  UYGULAYICI EĞİTİMİMİZ TAMAMLANDI

Sağlık Bakanlığı Hastane   Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Uygulama Yönetmeliği kapsamında    “HAP Uygulayıcı Eğitimi” gerçekleştirildi.

Sağlık müdürlüğümüzün  koordine ettiği eğitime İlimiz Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı tüm hastanelerden ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı İlçe Entegre Hastanelerinden hastane yetkilileri katılmıştır. Eğitim 3 günde     tamamlanmış olup, toplam 23 katılımcı katılmıştır.

Müdürlüğümüz, Acil ve    Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünün Trabzon Bölge Koordinatörlüğü İle İşbirliği içerisinde; Rize, Gümüşhane, Trabzon ve İlimizden katılan eğitmenlerle ilimizde ikincisi gerçekleştirilen eğitimde; hastanelerde ve sağlık kurumlarında afet riskinin azaltılması, hastane afet ve acil durum yönetimi, hastane olay yönetimi, kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları, olay bildirimi ve acil müdahale planının aktivasyonu,   hastanenin tıbbi kapasitesi, lojistik yönetim, hastane afet triaj alanı,  acil servis ve hastane içi hasta trafik akışı, acil müdahale planının aktivasyon yönetimi, güvenlik ve emniyet, psikolojik destek faaliyetleri, kitlesel yaralanmalı olaylarda acil servis organizasyonu, tatbikat hazırlığı  ve değerlendirme gibi konular işlendi.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Abdullah GÜLEÇ, İlimiz Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İrfan AKALIN ve İl Sağlık Müdür  Yardımcımız Dr. Mehmet ŞEKER’ in katıldığı son oturumda değerlendirmeler yapıldı. Eğitim eğitimcilere teşekkür belgesi, katılımcılara katılım belgeleri takdimi ile son buldu.

HSMHSM

Bu sayfa 807 defa görüntülenmiştir   |   Bu sayfayı Word'e aktar

EYLÜL DÖNEMİ İSTEĞE BAĞLI BAKANLIK VE BAĞLI KURULUŞLAR ARASI YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMA KURASI BAŞVURULARI Artvin İSM

LOJMAN DUYURUSU