Müdürlüğümüzde Devir Teslim

Sağlık Bakanlığı tarafından Artvin İl Sağlık Müdürü olarak atanan Op. Dr. İrfan AKALIN 30.10.2017 tarihinde görevi Dr. Abdullah GÜLEÇ' ten devraldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Artvin İl Sağlık Müdürü olarak atanan Op. Dr. İrfan AKALIN 30.10.2017 tarihinde görevi Dr. Abdullah GÜLEÇ’ ten devraldı.

694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı değiştirilerek yeni görev tanımları belirlendi. Taşra teşkilatlarında Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Halk Sağlığı Müdürlükleri kapatılarak İl Sağlık Müdürlükleri altında tek çatıda toplandı. Bu kapsamda Müdürlüğümüzde de görev değişimleri başladı.

Yaklaşık 3 yıl boyunca Artvin İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. Abdullah GÜLEÇ devir teslim töreninde “Makamların emanet olduğunu ve görevini gönül rahatlığıyla teslim ettiğini” ifade ederek Op. Dr. İrfan AKALIN’ a yeni görevi için başarı temennilerinde bulundu.

Göreve yeni atanan Op. Dr. İrfan AKALIN Konuşmasından bazı satırbaşları “Ben konuya farklı bir yerden daha yaklaşmak istiyorum; malumunuz dün 29 Ekim Cumhuriyet bayramı idi, tekrardan hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Bizler çok köklü bir tarihin temsilcileriyiz. Ecdadımızın bizden beklentisi, çocuklarımızın bizden talepleri; daha fazla çalışarak daha güzel işler yapmanın azmi ve gayreti içerisinde olmaktır.

Biz görevden kaçan değil de göreve koşan insanlar olduğumuz zaman bu ülke muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır. Biz sağlık çalışanları olarak üzerimize düşen Milletimizin sağlığını kendimize emanet bilmektir. Bu ülkenin genciyle yaşlısıyla, erkeği kadınıyla ve çocuğuyla sağlığı bize emanet. Gelecek sağlıklı nesiller yetiştirmekte ve buda milletimizin bize verdiği görevdir.”

Op. Dr. İrfan AKALIN konuşmasından sonra Dr. Abdullah GÜLEÇ’ e çiçek takdiminde bulunarak “Sağlıkta dönüşüm süreci ile önemli bir noktaya gelen sağlık hizmetlerinin bundan sonra da ilimizde artarak devam etmesi için gece gündüz çalışmak üzere görevi devraldıklarını ifade ederek, Dr. Abdullah GÜLEÇ’ e şimdiye kadar yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Op. Dr. İrfan AKALIN kimdir;

1983 Artvin Merkez’de Dünya’ya geldi. Aslen Taşlıca Köylü bir ailenin mensubudur. İlk ve ortaokulu Artvin Merkez’de okudu. Lise eğitimini ise Ordu Fen Lisesi’nde başladıktan sonra son yılında geçiş yaparak Artvin Lisesi nde tamamladı. 2001 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 2007 yılında mezun olduktan sonra mecburi hizmet ataması ile Artvin Merkez 3 Nolu Sağlık Ocağı’na atandı. 8 ay pratisyen ve sorumlu hekimlik yaptı.

Burada mecburi hizmet görevini yaparken, Tıp Uzmanlık Sınavını (TUS) Türkiye derecesi yaparak 9. olarak kazandı. İlk tercihi olan Ankara Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2008 yılında uzmanlık ihtisasına başladı. 2013 yılında ihtisasını tamamladıktan sonra göz hastalıkları uzmanı olarak Artvin Devlet Hastanesi’ne atandı. 1.5 yıl Artvin Devlet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı. 14 Mayıs 2014 tarihinden 23 Ekim 2015 tarihine kadar Artvin Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi olarak görev yaptı. 23 Ekim 2015 günü itibariyle Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak görev yapmaktayken 08/11/2016 tarihi itibariyle Artvin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atandı. Yaklaşık 1 yıl Genel Sekreterlik görevini yerine getirdikten sonra 30/10/2017 tarihinde Artvin İl Sağlık Müdürlüğü görevini devraldı.

HSM

Bu sayfa 2549 defa görüntülenmiştir   |   Bu sayfayı Word'e aktar

“İLK YARDIM UYGULA HAYATA DOKUN”

“İLK YARDIM UYGULA HAYATA DOKUN” Artvin İSM